Kom i gang

1. Før du går i gang med Go Lønn er det svært viktig at du leser igjennom brukerveiledningen.
  2. Gå gjennom lønnsinnstillingene. Kontroller spesielt at virksomhetsnummer er riktig.
  3. Legg inn ansatte manuelt, eller importer via standardimport.
  4. Importer arbeidsforhold fra gammelt lønnssystem. Det gjør du ved å laste ned sist innsendte A02-melding fra Altinn, og importere denne fra menyen Import - Arbeidsforhold. Go takler import av både zippet og utpakket A02-fil fra Altinn. Dersom A02-meldingen inneholder arbeidsforhold med sluttdato som du ikke ønsker å ha med inn i Go, så må du redigere bort disse ansatte i fila før du importerer den til Go. NB! Noen få lønnssystemer (eks. Nettlønn) tar ikke med Arbeidsforholds ID i A02-meldingen. Når du importerer en A02-melding uten ArbeidsforholdsID, så vil hvert enkelt arbeidsforhold få tildelt en autogenerert arbeidsforholds ID fra Go.
  5. Kontroller og sjekk at du har lagt inn riktige opplysninger for arbeidsforholdene ved å sammenligne rapporten Arbeidsforhold i Go og rapporten A07-avstemmingsinfo som du bestiller i Altinn.
  6. Send inn kun arbeidsforhold ved hjelp av Altinn-knappen i kontaktlisten for ansatte før du starter din første lønnskjøring.
  7. Last ned skattekort for alle ansatte.
  8. Dersom du starter med Go Lønn i løpet av et år og ønsker å legge inn hittil i år-verdier på de ansatte, så kan du gjøre dette ved hjelp av en standardimport.
  9. Opprett lønn og legg inn variable og faste lønnslinjer.
  10. Godkjenn lønn.

Se også våre svar på ofte stilte spørsmål.