Direkteintegrasjon DNB Nettbank

Med denne integrasjonen kan du remittere, og hente filer for automatisk bankavstemming. OCR hentes direkte hos Nets under forutsetning at PowerOffice er satt opp som datamottaker med kundeenhetsid 00105625.

Forutsetning for bruk av integrasjonen med DNB er at kunde har integrert Nettbank. Nettbank basis er ikke støttet - har du denne versjonen må du kontakte din bank for oppgradering til integrert nettbank.

Integrert nettbank koster kr 1500,- i etablering og kr 350,- i månedsavgift (per juli 2017). Det vil ikke tilkomme etablering eller ekstra månedsavgift hvis det skal remitteres for flere selskap i samme nettbank eller om kunde allerede har integrert nettbank.

Også konti fra andre banker som er mulig å belaste i aktuell nettbank, kan det remitteres fra. Men merk at utenlandsremittering fungerer kun ved remitering fra DNB konti.

Kundesupport hos DNB: Kundeservice Bedrift Tlf.: (+47 915) 04800

Avtaler sendes pr. post til:

DNB Bank ASA, Drift konto, Postboks 1600 Sentrum, 0021 Oslo.

OCR

Ved nyetablering av OCR-avtale send inn vedlagte skjema.

Ved endring av avtale send epost til kundesenter.bedrift@dnb.no med informasjon om endringer.

Remittering

Avtale om filoverføring av utbetalinger. Sjekk i nettbank at din bruker har tilgang til riktig divisjon.

Konto det skal remitteres fra må ligge i nettbanken som belastbar.  Se «Fullmakt til annen juridisk enhet» nedenfor.

Bankavstemming:

Avtaleskjema og meldingsoppsett for bankavstemming. Begge skjemaene må fylles ut for å bestille automatisk bankavstemming.

Fullmakt til annen juridisk enhet:

Fullmakt for regnskapsfører for tilgang til annen juridisk enhets kontoer

Eventuelle spørsmål vedrørende tjenestene fra DNB, rettes til kontaktpersonen over.

Hvis det finnes remitteringsavtale fra før, anbefales det at alle returfiler er lest inn på det tidspunktet det legges inn avtale med DNB. Returfiler fra andre vil ikke komme med i returen fra DNB.

Når avtalen er ferdigbehandlet hos DNB, har avtalen blir tildelt et divisjonsnummer og divisjonsnavn. Disse opplysningene mottar du i e-post fra DNB.

Innstillinger Go for remittering og bankavstemming

Gå på Meny - Innstillinger - Bankkontoer.

Velg DNB som utbetalingstjeneste og legg inn bedriftens organisasjonsnummer som avtaleid. OBS! Dersom bankkontoen er tilknyttet en fullmaktshaver (eksempelvis et Regnskapsbyrå) så skal du legge inn fullmaktshavers organisasjonsnummer som avtaleid. Fyll inn konto for bank- og kortgebyr. Trykk "Ok".

Videre må divisjonsnummer og divisjonsnavn registreres på bankautorisasjonen. Legg til ny autorisasjon eller rediger eksisterende, Meny - Innstillinger - Bankautorisasjoner. Divisjonsnummer skal alltid være 3 siffer. Er eksempelvis nummer 2 oppgitt fra bank, må det legges til to ledende nuller (002).

Skriv inn ditt passord (ikke brukerens, med mindre det er deg selv det opprettes autorisasjon på).

Trykk "Ok".

Remittering kan nå foretas på klienten og bankavstemmingsfiler kan mottas automatisk.

Husk å kontrollere om betalingene kommer i nettbanken i henhold til avtale med DNB. Dette med tanke på om betalingene i tillegg må godkjennes i nettbanken etter de er autorisert i Go.

Kostnader DNB