Type lønnskjøring

I Go Lønn kan man starte følgende typer lønnskjøringer:

Ordinær

En lønnskjøring av type Ordinær kan ta med Faste lønnslinjer, Reiseregninger, Timer per dato, samt importert lønnsgrunnlag eller ingen eller en kombinasjon av disse. Ingen haker gir ingen automatisk opprettede lønnslinjer.

Normal skatteberegning.

Forskudd

En lønnskjøring av type Forskudd kan ta med faste lønnslinjer for forskudd (Faste forskudd), Reiseregninger, importert lønnsgrunnlag eller ingen eller en kombinasjon av disse. Ingen haker gir ingen automatisk opprettede lønnslinjer.

Lønnskjøringstypen Forskudd benytter seg av systemlønnsartene 950 Utbetaling av forskudd og 951 Trekk lønnsforskudd. Disse lønnsartene er satt opp med Behandlingsmåte Lønnsforskudd. Behandlingsmåten ivaretar alle lønnsforskudd som utbetales via Go Lønn som en Trekk lønnsforskudd-lønnslinje inne på Faste lønnslinjer til den ansatte og påser at hele beløpet blir trukket på påfølgende lønnskjøring(er).

Normal skatteberegning.

Feriepenger

Lønnskjøring av type Feriepenger er beskrevet i denne artikkelen.

Ingen skatteberegning på faste lønnslinjer. Vanlig skatt på lønnslinjer som legges til inne på lønnskjøringen.

Dersom en ansatt har variable lønnslinjer som det trekkes skatt, sjekk da at det totale trekkgrunnlaget ikke viser et negativt grunnlag. Dersom det totale grunnlaget er negativt, så skal du ikke trekke skatt av de(n) variable lønnslinjen(e). Dersom bare en andel av de(n) variable lønnslinjen(e) medfører et positivt trekkgrunnlag, så skal du kun trekke skatt av det positive trekkgrunnlaget.

(PowerOffice jobber med å forbedre lønnskjøringstypen Feriepenger med hensyn til trekkgrunnlag og skattetrekk - dette vil forhåpentligvis være på plass til år 2018).

Halv skatt

En lønnskjøring av type Halv skatt beregner halv skatt på alle faste lønnslinjer, samt på alle lønnslinjer som legges til inne på lønnskjøringen.

Ingen skatt

En lønnskjøring av type Ingen skatt beregner ingen skatt på alle faste lønnslinjer, samt på alle lønnslinjer som legges til inne på lønnskjøringen.