Selg anleggsmidler

Ved salg av anleggsmidler genereres det et ordreutkast for fakturering av kunde som kjøper anleggsmidlet.

Åpne meny og velg «Anleggsmidler».

Marker anleggsmidlet som skal selges og trykk «Selg».

Et ordreutkast genereres og anleggsmidlet får status «For salg» i oversikten.

Legg inn kunde, salgspris og annen relevant informasjon i ordreutkastet. Ved fakturering vil årets avskrivninger tilbakeføres samt føring mot gevinst/tapskonto og eiendelskonto.

Fakturadato blir satt som avhendingsdato og anleggsmidlet flyttes fra aktiv til avhendet som solgt.