Viderefakturering av kostnader

Det er mulig å viderefakturere kostnader som er tilknyttet prosjekt i bilagsføringen f.eks en leverandørfaktura eller reiseregning.

Fakturamåte på prosjektet må være "Timer og Utlegg".

Sett hake for "Legg ved utleggsbilag til faktura" hvis bilagene som viderefaktureres skal være vedlegg til faktura ut til kunden.

I menyen Fakturaforslag er det mulighet til å filtrere på hva som skal faktureres ut denne gangen. Sett hake for "Inkluder fakturerbare timer" og "Inkluder utlegg" eller bare "Inkluder utlegg". Hvis valget er "Inkluder utlegg", så blir eventuelle timer liggende i fakturaforslag til senere fakturering.

Kolonne Kostnader viser sum totalt for alle bilag/kostnader som skal viderefaktureres prosjektet.

Ved å klikke inn på kostnadbeløpet vises bilagene beløpet gjelder. Kolonne "Legg ved faktura" viser om bilagene skal legges ved faktura som vedlegg.

Via "Korriger transaksjoner" kan et bilaget endres til "ikke- fakturerbar". Fakturaforslaget vil bli oppdatert.

Ved fakturering av kun kostnader (dvs ikke timer), så er det mulig å velge hvilken bilag som skal viderefaktureres ved å markere disse og trykke "Lag fakturautkast". Resterende bilag blir liggende igjen for  fakturering en annen gang.

Marker prosjektet du ønsker å fakturere å trykk "Lag fakturaforslag". I eksempelet under blir både utlegg og timer fakturert.

I dette eksempelet blir kun kostnader fakturert.