Definer fakturagodkjenning

Skal rutine for fakturagodkjenning praktiseres på klienten, må dette defineres.

Åpne meny og velg «Innstillinger».

Gå på «Fakturagodkjenning» under kategorien kjøp.

Velg det oppsettet som passer bedriftens rutine for fakturagodkjenning.

Velges ingen godkjenning, posteres faktura direkte etter kontering.

Velges ett nivå må faktura godkjennes av en bruker (eks daglig leder) før postering.

Velges to nivåer må faktura først godkjennes av en bruker (eks mellomleder) før den går videre til personen som er angitt på nivå to (eks daglig leder).

Hukes det av for kontroller (eks regnskapsfører) går alle typer bilag til denne personen før postering, uavhengig av valgt godkjenningsmetode.

Sett også antall dager en faktura skal ligge til godkjenning hos bruker før den automatisk blir avvist. Hvis avvist, går faktura tilbake til bilagsføring.

Oversikt over fakturaer som ligger til godkjenning hos de ulike brukerne, finnes i oversikten bilagsflyt. Herfra er det mulig å omdirigere fakturaer til andre personer.