Opprett factoring

Benytter virksomheten factoring (reskontroservice) mot støttet integrasjon, kan dette settes opp i Go.

NB: Etter 01.07.2021 er det kun mulig å opprette factoring via API, og ikke som filoverføringstjeneste via Go. Funksjonen vil fortsatt være tilgjengelig for de kundene som bruker funksjonen. Ved deaktivering av factoring, forsvinner den.

Les mer om factoring her.

Meny > Innstillinger > Factoring

• Generelt

Sett hake for «Bruk factoring» for å aktivere innstillingene.

Velg benyttet factoringtjeneste.

Legg inn KlientID. Denne oppgis av factoringselskapet.

Legg inn fordringskonto. Dette er motkonto som brukes når innbetalingsfil (kundeinnbetalinger) fra factoringselskapet oppdateres i regnskapet.

Legg inn innbetalingskonto (gjelder bare Svea Finans).

Det anbefales at en testfil oversendes factoringselskapet for å få bekreftet korrekt oppsett. Trykk «Lag testfiler». Bekreft lagring av innstillinger og det genereres så en zip-fil for nedlasting. Trykk «Last ned» og oversend filen til kontaktperson hos factoringselskapet.

• E-post

Godtar factoringselskapet oversendelse av factoringfiler per e-post, kan hake settes i her.

Legg inn e-postadresse, emne og melding etter avtale med factoringselskapet.

• FTP

Støtter factoringselskapet oversendelse av factoringfiler via FTP, legg inn brukernavn og passord som er avtalt med factoringselskapet. Test forbindelsen ved å trykke «Test forbindelse»

Per i dag er det kun SG Finans denne funksjonaliteten er bygget for.

Trykk «Ok» for å aktivere factoringfunksjonaliteten.