Definer profileringsmaler

Go kommer med et standard sett profileringsmaler (blanketter) som kan defineres etter eget ønske til bruk for klientens utgående dokumenter. Dette gjelder tilbud, ordrebekreftelse, plukkliste, følgeseddel, faktura, kreditnota og purringer og reiseregning. De fleste klienter vil kun ha bruk for èn profileringsmal (sett med blanketter), men det kan legges til flere hvis ønskelig (eksempelvis fakturering til kunde i utlandet der dokumenttekst skal være på et annet språk). En eksisterende profileringsmal er mulig å kopiere for å lage en ny spesialtilpasset mal for gitte kunder.

Bruk standard profileringsmal som er innebygd i Go eller last opp en egendefinert om ønskelig. Skal egendefinert profileringsmal benyttes eller eksisterende endres, må korrekte flettekoder settes inn, se tilgjengelige flettekoder. Firmalogo er det eneste som må legges inn hvis standard profileringsmal skal benyttes.

Åpne meny og velg «Innstillinger».

Gå på «Profileringsmaler» under kategorien salg.

Her kan eksisterende profileringsmal redigeres eller kopieres, eventuelt egendefinert mal legges til. I de fleste tilfeller er det kun aktuelt å redigere et eksisterende maloppsett. Trykk på profileringsmalens navn.

• Generelt

Profileringsmalens navn angis her. Legg til virksomhetens firmalogo ved å trykke «Velg fil» og last opp bildefil av firmalogo. Skalèr logo slik at den får en naturlig størrelse på blankettene. Kontrollèr utseende ved å lage en forhåndsvisning av faktura.

• Tilbud/Bekreftelse/Plukkliste/Følgeseddel/Faktura/Kreditnota

Skal annen profilmal enn standard benyttes for valgt dokumenttype, lastes denne opp her. Trykk «Velg fil» og last opp ønsket profilmal. Det er mulig å inspisere malen i et tekstbehandlingsprogram (eks Word) ved å trykke på filnavnet. Les mer om redigering av maler her.

Det er mulighet for å legge inn fast tekst på valgt profilmal uten å redigere selve malen. Benyttes standard profileringsmal vil denne teksten legge seg under dokumentinformasjonen.

• Purring/reiseregning

Skal annen profilmal enn standard benyttes for valgt dokumenttype, lastes denne opp her. Trykk «Velg fil» og last opp ønsket profilmal. Det er mulig å inspisere malen i et tekstbehandlingsprogram (eks Word) ved å trykke på filnavnet. Les mer om redigering av maler her.