Definer profileringsmaler

Go kommer med et standard sett profileringsmaler (blanketter) som kan defineres etter eget ønske til bruk for klientens utgående dokumenter. Dette gjelder tilbud, ordrebekreftelse, plukkliste, følgeseddel, faktura, kreditnota og purringer. De fleste klienter vil kun ha bruk for èn profileringsmal (sett med blanketter), men det kan legges til flere hvis ønskelig (eksempelvis fakturering til kunde i utlandet der dokumenttekst skal være på et annet språk). Opprettes et nytt malsett er det viktig at det blir lagt til maler for alle de blankettene som skal brukes (tilbud, faktura, purring, inkassovarsel osv). Alternativt kan en eksisterende profileringsmal kopieres, for så å lage en ny spesialtilpasset mal.

Bruk standard profileringsmal som er innebygd i Go eller last opp en egendefinert om ønskelig. Skal egendefinert profileringsmal benyttes eller eksisterende endres, må korrekte flettekoder settes inn, se tilgjengelige flettekoder. Firmalogo er det eneste som må legges inn hvis standard profileringsmal skal benyttes.

Åpne meny og velg «Innstillinger».

Gå på «Profileringsmaler» under kategorien firmainnstillinger.

Her kan eksisterende profileringsmal redigeres eller kopieres, eventuelt egendefinert mal legges til. I de fleste tilfeller er det kun aktuelt å redigere et eksisterende maloppsett. Trykk på profileringsmalens navn.

• Generelt

Profileringsmalens navn angis her. Legg til virksomhetens firmalogo ved å trykke «Velg fil» og last opp bildefil av firmalogo (vi har best erfaring med bildefiler i png-format, men andre filtyper kan også benyttes). Skalèr logo slik at den får en naturlig størrelse på blankettene. Kontrollèr utseende ved å lage en forhåndsvisning av faktura.

Klienter som ikke har egen logo setter skala til 1 %, så forsvinner eksempelbildet "Firmalogo her"

• Tilbud/Bekreftelse/Plukkliste/Følgeseddel/Faktura/Kreditnota

Skal annen profilmal enn standard benyttes for valgt dokumenttype, lastes denne opp her. Trykk «Velg fil» og last opp ønsket profilmal. Det er mulig å inspisere malen i et tekstbehandlingsprogram (eks Word) ved å trykke på filnavnet.

Det er mulighet for å legge inn fast tekst på valgt profilmal uten å redigere selve malen. Benyttes standard profileringsmal vil denne teksten legge seg under dokumentinformasjonen.

• Purring/reiseregning

Skal annen profilmal enn standard benyttes for valgt dokumenttype, lastes denne opp her. Trykk «Velg fil» og last opp ønsket profilmal. Det er mulig å inspisere malen i et tekstbehandlingsprogram (eks Word) ved å trykke på filnavnet.