Definer firmainnstillinger

For å redigere, legge til eller fjerne firmainformasjon på klienten gjøres dette her. Mye av denne informasjonen ble allerede lagt inn ved opprettelse av klienten gjennom klientveilederen.

Åpne meny og velg «Innstillinger».

Gå på «Firmainnstillinger» under kategorien firmainnstillinger.

• Firma

Fyll inn/rediger manglende eller feilaktig informasjon om virksomheten. Viktig at dette er utfylt og korrekt da mye av informasjonen herfra settes på alle dokumenter som genereres fra klienten (tilbud/ordre/faktura/påminnelser etc.).

Bransje er oppgitt på hovedkategori.

Benytter klienten et regnskapsbyrå som er partner av Poweroffice, skal det stå en partnerkode i feltet «Partner» som knytter klienten til regnskapsbyråets portefølje. I så tilfelle og koden mangler, kontakt din regnskapsfører for å få denne oppgitt.

• Adresse

Fyll inn/rediger manglende eller feilaktig informasjon om virksomhetens adresse. Dersom leveringsadresse er ulik postadresse, fjernes haken fra «Samme som postadresse» og leveringsadresse legges inn. Viktig at dette er utfylt og korrekt da adressen settes på alle dokumenter som genereres fra klienten (tilbud/ordre/faktura/påminnelser etc.).

• E-faktura

Det er mulig å motta elektroniske faktura på to måter, via EHF og e-post. Dette oppsettet var også mulig å gjøre i klientveilderen ved opprettelse av klient

EHF

I Go er det svært enkelt å registrere seg som mottaker av EHF-faktura. Huk av for «Motta faktura og purringer som EHF» og fyll inn kontaktperson, telefon og e-post. Virksomheten blir da automatisk registrert i ELMA-registeret og er umiddelbart klar for å kunne motta EHF-faktura (angitt kontaktperson vil motta en e-post som bekrefter registreringen). Vi anbefaler våre brukere å benytte seg av EHF-faktura.

Kontroller at virksomheten allerede ikke er registrert i ELMA-registeret som mottaker i et annet regnskapssystem. I så fall må du vurdere å si opp det andre regnskapssystemet når du går over til GO, ettersom det ikke er mulig å registrere seg som mottaker av EHF fra to separate regnskapssystemer samtidig. Sjekk her om din virksomhet allerede er registrert i ELMA. Det vil komme feilmelding hvis virksomheten allerede er registrert via et annet system.

E-post

For å kunne motta elektroniske fakturaer og bilag på e-post, huk av for «Motta fakturaer og purringer på e-post» og fyll inn ønsket epost-adresse i feltet «Faktura e-post». Vanligvis benyttes virksomhetens navn eller en forkortelse, etterfulgt av @faktura.poweroffice.net. Valgt epost-adresse for inngående faktura må ikke finnes fra før. Bilagene som sendes til denne adressen må være i pdf-format.

Informer alle nødvendige forretningsforbindelser om nytt bilagsmottak!

• Altinn

Omsetningsoppgaven kan overføres elektronisk fra Go til Altinn. Datasystem ID og passord må genereres i Altinn-portalen for så å legge dette inn i Go.

• Bank

Her angis virksomhetens driftskonto og eventuelt skattetrekkskonto. Driftskonto er bankkontoen som skal benyttes til inn og utbetalinger. Bankkontoene må være opprettet på klienten for å kunne velges.

• Kontakter

Viktige kontaktpersoner i virksomheten kan opprettes her.

Trykk «Oppdater» for å lagre endringene.