Send bilag

Når bilaget er ferdig kontert kan dette sendes direkte til postering eller godkjenning av annen bruker. Oppsettet for dette defineres under fakturagodkjenning.

Er kontroller aktivert kan bilag av bilagstype leverandørfaktura, leverandør kreditnota og utlegg sendes til godkjenning uten kontering.

Skal det ikke benyttes godkjenning vil bilaget posteres direkte, eventuelt sendt til kontroller hvis dette er aktivert. Trykk «Bokfør».

Er ett eller to godkjenningsnivå definert vil knappen være endret til «Send til godkjenning» for bilagstype leverandørfaktura og leverandør kreditnota. Dette er de eneste bilagstypene som krever godkjenning hvis dette er definert. Trykk «Send til godkjenning», velg bruker som skal godkjenne bilaget, skriv kommentar hvis nødvendig og trykk «Send». Bilaget sendes til vedkommende for godkjenning.

Her er også mulighet for å sende fakturaer fra denne leverandøren automatisk til godkjenning. Les mer om dette under «Kjøp» i artikkelen opprett kontakter før hake eventuelt settes i.

Andre typer bilag kan posteres direkte, eventuelt sendes til kontroller hvis dette er aktivert. Det er likevel mulig å sende til godkjenning hvis ønskelig.