Aktiver purring og inkasso

Skal påminnelser og purringer genereres fra klienten når betaling fra kunde uteblir, må dette settes opp på forhånd. Purrefunksjonaliteten i Go er bygd opp etter forskrift til inkassolovens anvisning i henhold til gebyrer, som betyr at det ikke er mulig å sende første purring før minimum 14 dager etter forfall. Det er derimot mulighet for å sende gebyrfrie automatiske påminnelser til kunder før første purring er mulig å sende.

Åpne meny og velg «Innstillinger».

Gå på «Purring og inkasso» under kategorien salg.

• Automatisk påminnelse via e-post uten gebyr

For de som ønsker å sende gebyrfrie påminnelser til sine kunder før første purresteg slår inn, settes hake for dette. Angi så hvor mange dager etter forfall påminnelsen skal sendes ut og hvor mange dager mellom hver repetisjon av påminnelsen.

Siden dette er en automatisk påminnelse, må kundekortet være definert med en e-postadresse for at påminnelsen skal sendes. Er det kunder som ikke skal ha denne påminnelsen, kan funksjonaliteten slås av for gjeldende kunde på kundekortet.

• Purring og inkasso med renter og gebyr

Aktiver hvilke typer påminnelser du vil benytte ved å sette hake på disse. Alle oppgitte standardsatser er maksimumsatsene ihht. forskrift til inkassoloven. Disse kan overstyres om ønskelig. Legg så inn konto i regnskapet purregebyret skal føres mot samt betalingsbetingelsene.

Stegene purring og/eller inkassovarsel kan velges å sendes via e-post. Står leveringsmåten til e-post, er det i tillegg mulig å huke av for automatisk utsendelse.

Det gjøres oppmerksom på at utsendelse av varsler per e-post bryter med inkassolovens §9 der skyldner skal ha skriftlig varsel på papir før inkassotiltak kan iverksettes.

Velg så om fordringen skal renteberegnes, da med sats og konto rentene skal føres på. Huk av om kopi av originalfaktura skal sendes med purringen.

Funksjonaliteten fungerer også for importerte fakturaer.

Trykk «Ok» for å aktivere innstillingene.

Les mer om innstillinger for purringer her.