Hvordan sender jeg faktura til kunder på mail isteden for i papirformat?

Hvis du ønsker å sende faktura på mail i steden for i papirformat, må diverse systeminnstillinger være gjort. Dette kan du lese om i vår Hjelpefil.

Fakturer på vanlig måte. Når du har valgt å skrive ut faktura, vil den elektroniske fakturaen legges i Fakturameny > Send PDF-faktura. NB! Det vil ikke bli generert papirfaktura. Før du sender fakturaen, kan du se på fakturaen,ordren eller fakturaspesifikasjonen ved å markere ønsket faktura og høyreklikke. Trykk deretter på Send PDF-faktura for å sende alle usendte elektroniske fakturaer. Du kan endre e-post teksten ved behov rett før sending.

Ved fakturering opprettes det en PDF som vil bli lagret på filstien som angis under Verktøy > Systeminnstillinger > Vedlikehold > Dokumentsenter. Det samme gjelder eventuell spesifikasjon. Fakturaen finner du også igjen i Fakturaoversikten> Fakturert.

I oversikten over PDF-fakturaene kan du høyreklikke og velge Send til PDF,HTML, E-post og Excel.