Hvordan krediterer jeg?Kan jeg kreditere deler av en faktura?

Kreditering av en faktura gjøres i menyen Fakturameny > Fakturaoversikt > Fakturert.

- Marker ønsket faktura

- Trykk på knappen Lag kreditnota

Kreditnotaen vil nå ligge som egen linje under fane Fakturert. Både faktura og kreditnota vil bli merket kreditert i kolonne Info. Du kan velge om du skal få automatisk utskrift av kreditnotaen eller ikke, eller om du skal få spørsmål om dette fra gang til gang. Systeminnstillingen for dette gjøres via Verktøy > Systeminnstillinger > Tilbud/ordre/faktura > Standardbetingelser.

Det er ikke mulig å delkreditere en faktura. Du må enten kreditere hele fakturaen, eller lage en ny ordre med transaksjonene som skal krediteres og sette negativt antall. For å knytte denne kreditnotaen til den opprinnelige fakturaen, må du benytte feltet tilleggstekst til informasjon til kunden.