Definer finansinnstillinger

Her redigeres klientens finansinnstillinger. De fleste av disse var mulig å definere ved opprettelse av klienten gjennom klientveilederen.

Åpne meny og velg «Innstillinger».

Gå på «Finans» under kategorien regnskap.

Bokføringsvaluta står fast til NOK

Regnskapsårets slutt skal i de aller fleste tilfeller settes til desember. Likevel er det mulig å overstyre dette, dersom din virksomhet har godkjenning fra myndighetene for avvikende regnskapsår (typisk for virksomheter som er sesongbaserte).

Skal nummerserier ansatte, kunder og leverandører redigeres eller nye legges til, gjøres dette i innstillingene for klientens reskontro nummerserier. Nummerseriene kan ikke overlappe hverandre. Nummerserien 1000-9999 kan ikke benyttes da denne er låst til kontoplanen.

Rediger kontoer for valutagevinst og tap hvis ønskelig. Betaler virksomheten fakturaer i annet enn NOK vil det som oftest oppstå valutagevinst eller valutatap ved oppgjør. Benyttes remitteringsfunksjonen i Go, føres gevinst eller tap automatisk mot kontoene som er angitt her.

Fjern hake om virksomheten ikke er mva-registrert. Gjøres dette forsvinner mulighet for å legge inn MVA kode og periode.

MVA kode fylles vanligvis automatisk inn fra Foretaksregisteret ved opprettelse av klient dersom bedriften er mva-pliktig. Kan overstyres.

MVA periode står standard til 2-månedlig. Må overstyres hvis bedriften benytter annen mva-periode.