Opprett produkter

For fortløpende opprettelse av produkter og der det ikke er ønskelig å benytte fil-import for opprettelse av disse, kan produktene opprettes manuelt.

Produktene kan defineres som vare eller tjeneste.

Åpne meny og velg «Produkter».

Trykk «Legg til produkt».

• Generelt

Produktkode tildeles automatisk neste ledige nummer (starter på nr 1). Om ønskelig kan det legges inn egendefinert nummer.

Fyll inn GTIN (Global Trade Item Number) ved behov.

Legg inn produktnavn og eventuell beskrivelse av produktet.

Hvis ønskelig kan produktet knyttes til en produktgruppe for bedre orden. Fins ikke produktgruppe fra før, kan denne opprettes direkte ved å trykke på nedtrekksmenyen og velge «Legg til».

Hvis produktgruppe skal tilknyttes, blir de resterende felter automatisk fylt ut etter oppsett definert på produktgruppen. Dette kan overstyres.

Velg type produkt; vare eller tjeneste.

Fyll inn salgspris, enhet og kostpris.

Angi "Salgskonto pliktig" og "Salgskonto fritak". Systemet benytter salgskonto fritak hvis klienten ikke er mva-pliktig, eller kunde er fritatt for mva.

Er salgskontoer definert under fakturainnstillinger vil disse bli forestått automatisk. Automatisk foreslåtte innstillinger kan overstyres.

• Lager

Skal produktet lagerføres, sett hake for lagervare og fyll inn antall på lager. Antall tilgjengelig er antall på lager minus antall i bekreftet ordre.

Trykk «Ok» for å opprette produktet.

• Kopi av produkter

Ved opprettelse av flere like produkter kan det enkelt lages en kopi av et produktet. Det nye produktet vil bli tildelt neste ledige produktnummer. Ellers vil produktet bli identisk med det som ble kopiert fra.