Opprett produkter

For fortløpende opprettelse av produkter og der det ikke er ønskelig å benytte fil-import for opprettelse av disse, kan produktene opprettes manuelt.

Produktene kan defineres som vare eller tjeneste.

Åpne meny og velg «Produkter».

Trykk «Legg til produkt».

• Generelt

Produktkode tildeles automatisk neste ledige nummer (starter på 1) eller legg inn egen kode.

Fyll inn GTIN (Global Trade Item Number) ved behov.

Legg inn produktnavn og eventuell beskrivelse.

Hvis ønskelig kan produktet knyttes til en produktgruppe for bedre orden. Fins ikke produktgruppe fra før, kan denne opprettes direkte ved å trykke på nedtrekksmenyen og velge «Legg til».

Hvis produktgruppe skal tilknyttes, blir de resterende felter automatisk fylt ut etter oppsett definert på produktgruppen. Kan overstyres.

Velg type produkt; vare eller tjeneste.

Fyll inn salgspris, enhet og kostpris.

Angi salgskonto pliktig og salgskonto fritak. Systemet benytter salgskonto fritak hvis klienten ikke er mva-pliktig eller kunde er fritatt for mva.

Er salgskontoer definert under fakturainnstillinger vil disse bli forestått automatisk. Kan overstyres.

• Lager

Skal produktet lagerføres, sett hake for lagervare og fyll inn antall på lager.

Antall tilgjengelig er antall på lager minus antall i bekreftet ordre.

Trykk «Ok» for å opprette produktet.