Send purring

Denne artikkelen er under redigering...

Meny: Purringer
I menyen Purringer får du en totaloversikt over samtlige fakturaer som er ubetalte.

For å kunne sende purringer må oppsett for påminnelse være satt opp. Les mer om oppsett her

Slik gjør du det
Fakturaer som er klar til utsending av purring/ inkassovarsel må være forfalt og ha statusen forfalt.

Tilgjengelige filter i purremenyen
Status: Dette er siste handling som er utført i betalingsoppfølgingen.
Handling: Dette er neste tilgjengelige handling i betalingsoppfølgingen.
For: Her kan du søke opp en kunde
Dager forfalt: Om du skal følge opp betalinger som er forfalt med eksempelvis 30 dager,

Definisjoner av statuser

• Forfalt
    Faktura har forfalt.
  • Påminnelse
    Automatisk påminnelse (uten purregebyr) har gått ut pr e-post.
  • Purring
    Purring er sendt. Neste steg vil være tilgjengelig etter 14 dager.
  • Vent
    Faktura har ikke oppfylt krav for utsendelse av neste påminnelse. Det kan eksempelvis gjelde faktura som ikke har forfalt, er satt på vent eller det allerede er sendt purring/ inkassovarsel.

Du kan forhåndsvise valgte påminnelser før utsendelse ved å trykke "Forhåndsvisning". Det genereres da et pdf-utkast av disse.

Filtrer gjerne utvalget før utsendelse for bedre kontroll.

For å sende alle påminnelser samtidig, trykk "Send alt". For å sende enkeltvis eller noen få, merker du disse og velger "Send".

I neste dialogboks får du valg om hvilken dato påminnelsen skal ha. Du kan også velge om du skal legge til purregebyr og eventuelle forsinkelsesrenter.

Når påminnelsen(e) er generert vil de få status "Vent" frem til forfallsdato på påminnelsen forfaller.