Send purring og inkassovarsel

Meny: Purringer
I menyen Purringer får du en totaloversikt over samtlige fakturaer som er ubetalte.

Forutsetninger for å kunne sende en purring/ inkassovarsel
For å kunne sende purringer må oppsett for påminnelse være satt opp. Les mer om oppsett av purring og inkasso her
Fakturaer som er klar til utsending av purring/ inkassovarsel må ha status "Forfalt" og være forfalt med minimum 14 dager. Inntil disse 14 dagene har gått vil statusen stå til "Vent".

Tilgjengelige filter i purremenyen
Ved å bruke filtrene i utvalget får man bedre kontroll på hva som bør følges opp. I eksempelet nedenfor er det valgt å vise fakturaer som har status "Forfalt" og handling "Purring". Da får vi opp en liste over hvilke fakturaer som er forfalt og klare til å sende purring på.

Forklaring på felter
Status: Siste handling som er utført i betalingsoppfølgingen
Handling: Neste tilgjengelige handling i betalingsoppfølgingen
For: Her kan du søke opp en kunde
Dager forfalt: Om du skal følge opp betalinger som er forfalt med eksempelvis 30 dager

Definisjoner av statuser

• Forfalt
    Faktura har forfalt
  • Påminnelse
    Automatisk påminnelse (uten purregebyr) har gått ut pr e-post
  • Purring
    Purring er sendt. Neste steg vil være tilgjengelig etter 14 dager
  • Vent
    Faktura har ikke oppfylt krav for utsendelse av neste påminnelse. Det kan eksempelvis gjelde faktura som ikke har forfalt, er satt på vent eller det allerede er sendt purring/ inkassovarsel

Forhåndsvisning av purring før utsending
Du kan forhåndsvise påminnelser før utsendelse ved å markere en eller flere linjer i oversikten og velge "Forhåndsvisning". Det genereres da et pdf-utkast av disse.

Utsending av purring/ inkassovarsel
For å sende alle påminnelser samtidig, trykk "Send alt". For å sende enkeltvis eller noen få, merker du disse og velger "Send".

I neste dialogboks kan du velge å ta bort purregebyr og eventuelle forsinkelsesrenter.

Når påminnelsen(e) er generert vil de få status "Vent" frem til forfallsdato på påminnelsen forfaller.