Åpningsbalanseimport

Når saldobalanse og åpne poster kunder og leverandører er avstemt i gammelt regnskapssystem, må disse eksporteres ut for å kunne lage import-fil til Go. Saldobalansen kan importeres flere ganger så denne trenger ikke være endelig ved første gangs import. Det må derimot åpne poster kunder og leverandører være da disse ikke kan overskrives med ny import.

Skal foreløpig saldobalanse importeres før åpne poster er klar, må hovedbokskontoene som skal reskontroføres kunde og leverandør gis en annen midlertidig hovedbokskonto (eks 1500 til 1501 og 2400 til 2401). Dette fordi det ved import gjøres en validering mot sum reskontroført hovedbokskonto som skal stemme med sum åpen postliste.

Åpne meny og velg «Innstillinger».

Gå på «Inngående saldo» under kategorien regnskap.

• Konverteringsdato

Sett ønsket konverteringsdato. Denne bør være mellom to mva-perioder for å slippe å rapportere periode fra to systemer. Konverteringsdato blir første dag i angitt måned. Inngående saldo importeres på dagen før konverteringsdato.

Når åpne poster kunder og/eller leverandører importeres vil konverteringsdato bli låst for endring.

• Importer saldobalanse

Eksporter ut saldobalanse fra gammelt regnskapssystem.

Mva-kontoer må være avstemt og tømt mot 2740. Anbefaler å ikke importere systemkontoer for mva fra gammelt system (2700-2739) selv om disse står med nullsaldo. Disse kan avvike fra Go sine systemkontoer for mva og da oppstår risiko for at kontotekst ikke stemmer med kontoens funksjonalitet i Go.

Konto 2910 er standard koblet opp mot ansattreskontro. Fins saldo på konto 2910 må denne enten flyttes til en annen konto eller tilknytning til hovedbokskonto ansattreskontro endres under reskontro nummerserier. Dette fordi det ikke er tillatt å direkteføre på hovedbokskontoer med reskontrotilknytning. Fins saldo her vil den ikke være mulig å tilbakeføre etter import.

Konto kan ikke være listet i importfilen mer enn én gang.

Filoppsett

Anbefaler bruk av Excel for å lage importfil.

Relevant data fylles inn for hver kolonne. Påkrevde kolonner må inneholde data. Filen må lagres i .csv (semikolonseparert) format.

Last ned eksempelfil her.

Last ned filbeskrivelse her.

Ved import av saldobalanse er det ikke tillatt å skrive over mva-kode på eksisterende konto med posteringer der mva-koden er låst til kontoen. Når klient opprettes i Go med kontoplan fra klientveileder, låses angitt mva-kode til alle salgskontoer (3000-3999). Er det gjort posteringer mot kontoer med låst mva-kode før denne importen leses inn, må mva-kode samsvare med det som allerede er angitt på konto i kontoplanen. Skal mva-kode erstattes med en annen, må lås oppheves på gjeldende konto(er) før import.

Importer fil

Gå på fanen «Saldobalanse» og trykk «Importer». Velg filen som skal importeres.

Sjekk at det ikke er differanse mellom debet og kredit.

Eksisterende kontoplan blir ikke erstattet, men eksisterende kontoer overskrives med informasjon fra importfil.

• Importer åpne poster kunde

Eksporter ut åpne poster kunder fra gammelt regnskapssystem.

Filoppsett

Anbefaler bruk av Excel for å lage importfil.

Relevant data fylles inn for hver kolonne. Påkrevde kolonner må inneholde data. Filen må lagres i .csv (semikolonseparert) format.

Last ned eksempelfil her.

Last ned filbeskrivelse her.

Pass på:

Avstem kundenumre i fil mot kundenumre i Go før innlesing (hvis opprettet).

Bilagsnummer (VoucherNo) må være unikt for hver åpen post.

Mangler fakturanummer leses posten inn som et manuelt bilag.

Det er kun faktura og kreditnota som skal ha fakturanummer. Fjern eventuelt fakturanummer på andre bilagstyper. Disse vil da leses inn som manuelt bilag.

Fakturanumrene må være unike.

Det er ikke tillatt med bokstaver i fakturanummer.

Anbefales at adresseinformasjon angis hvis kunde ikke fins fra før.

Er KID benyttet bør også disse være med i importen. Er KID-nummeret over en viss lengde, bør kolonnen for KID i importfilen være formattert til tekst for at ikke Excel skal gjøre tallene om til eksponentielle tall.

Importer fil

Gå på fanen «Åpne poster kunder» og trykk «Importer». Velg filen som skal importeres.

Sjekk at det ikke er differanse mellom åpne poster og regnskap (saldobalanse).

• Importer åpne poster leverandører

Eksporter ut åpne poster leverandører fra gammelt regnskapssystem.

Filoppsett

Anbefaler bruk av Excel for å lage importfil.

Relevant data fylles inn for hver kolonne. Påkrevde kolonner må inneholde data. Filen må lagres i .csv (semikolonseparert) format.

Last ned eksempelfil her.

Last ned filbeskrivelse her.

Pass på:

Avstem leverandørnumre i fil mot leverandørnumre i Go før innlesing (hvis opprettet).

Bilagsnummer (VoucherNo) må være unikt for hver åpen post.

Mangler fakturanummer leses posten inn som et manuelt bilag.

Det kan ikke være samme fakturanummer innenfor samme leverandør

Er KID benyttet og fakturaene skal utbetales fra Go bør også disse være med i importen. Er KID-nummeret over en viss lengde, bør kolonnen for KID i importfilen være formattert til tekst for at ikke Excel skal gjøre tallene om til eksponentielle tall.

Fins ikke leverandør fra før i Go, anbefales det på det sterkeste at organisasjonsnummer er med i filen. Dette for å unngå dublett når det mottas fakturaer fra gjeldende leverandør i bilagsmottaket. Go leser organisasjonsnummer fra faktura og leter etter dette blant eksisterende leverandører. Fins ikke nummeret, opprettes leverandøren automatisk. Er leverandøren allerede opprettet uten organisasjonsnummer vil det oppstå dublett.

Importer fil

Gå på fanen «Åpne poster leverandører» og trykk «Importer». Velg filen som skal importeres.

Sjekk at det ikke er differanse mellom åpne poster og regnskap (saldobalanse).

Trykk «Ok» for å postere åpningsbalansen.