Opprett konteringsmal/bokføringsmal

I tilfeller der bilag ofte konteres likt med to eller flere kostandskontoer, kan det være hensiktsmessig å opprette en konteringsmal. Konteringsmal kan benyttes for alle bilagstyper.

• Opprett konteringsmal

Konter ferdig bilag med gitt bilagstype som skal benyttes som mal. Trykk «Lagre som mal» og gi malen et navn. Trykk «Lagre» for å opprette malen.

Felter som lagres i konteringsmalen er konto, mva-kode, avdeling og prosjekt.

• Bruk konteringsmal

Alle lagrede konteringsmaler vil ligge under hver bilagstype den har blitt lagret som. Trykk på nedtrekksmeny for bilagstype og klikk på navnet til ønsket konteringsmal for å bruke denne.

• Slett konteringsmal

Hold markøren over konteringsmalens navn og trykk på søppelbøtte på høyre side. Trykk «Ok» for å bekrefte sletting.