Avvis betaling

Under Forfallsoversikt er det mulig å avvise betalingen.

Merk at bruk av denne funksjonen ikke fysisk stopper betalingen hos Nets eventuelt bank (avhengig av hvilken utbetalingstjeneste som er angitt på bankkontoen) og bør kun brukes på betalinger som er bekreftet avvist. Skal en utbetaling fysisk stoppes, må Nets kontaktes umiddelbart, eventuelt stoppes i nettbank.

Blir betaling avvist fra Nets, får vedkommende som er angitt som mottaker av kvitteringsliste for innleste forsendelser i Nets-avtale, melding om dette. Denne kvitteringslisten er også spesifisert med årsak. En avvist betaling via Nets vil i forfallsoversikten få status "Feilet" to virkedager etter betalingsdato grunnet manglende postert avregningsretur.

Benyttes direkteintegrasjon med bank og betalingen avvises av banken, blir dette oppdatert direkte i Go. Betalingen får da status "Feilet" og holdes musepeker over statusen dukker det opp en kode som angir årsak til feilen. Kontrollér med din bank hva feilkoden betyr.

Er en betaling bekreftet avvist av Nets eller bank, må denne flyttes tilbake til "Venter på autorisasjon" ved å trykke "Avvis betaling". Betalingen vil nå få status "På vent" og kan ikke autoriseres igjen før denne statusen er fjernet. Nødvendige tiltak må gjøres avhengig av årsak til avvisning. Når eventuelle korrigeringer er gjort kan betalingen autoriseres på nytt.

Fins ingen bekreftelse på at betaling er avvist, kontrollér alltid om beløpet er trukket fra konto før det autoriseres på nytt. Kan også være hensiktsmessig å kontakte Nets, eventuelt bank, for årsak til at beløpet ikke har blitt trukket.