Avvis betaling

Under Forfallsoversikt er det mulig å avvise betalingen.

Funksjonen bør kun brukes på betalinger bekreftet avvist fra Nets eller har fått status "Feilet". Skal en utbetaling fysisk stoppes må Nets kontaktes umiddelbart.

Blir betaling avvist fra Nets, får vedkommende som er angitt som mottaker av kvitteringsliste for innleste forsendelser i Netsavtale melding om dette. Denne kvitteringslisten er også spesifisert med årsak. Betalingen må da flyttes tilbake til "Venter på autorisasjon" ved å trykke "Avvis betaling", og nødvendige tiltak må gjøres avhengig av årsak til avvisning. Når eventuelle korrigeringer er gjort må betalingen autoriseres på nytt. Hvis betalingen ikke blir flyttet tilbake til "Venter på autorisasjon" blir status på betalingen i forfallsoversikten endret fra  "Venter på betaling" til "Feilet" innen to virkedager etter betalingsdato.