Factoring

Det er i dag bygget støtte for reskontroservice. Det vil si at faktureringen gjøres av virksomheten selv, hvor fordringene overlates til factoringselskapet for videre oppfølging mot kunde etter fakturering.

Vi har integrasjon med følgende factoringselskaper:

• SG Finans Factoring
  • DNB Factoring
  • Svea Finans reskontroservice
  • Sparebank1

Det er mulig å fakturere deler av kundemassen utenom factoringløsningen. Da må hake for "Bruk factoring" fjernes fra kundekortene som skal faktureres utenom.

Oppsett for å komme i gang

Generelt
Her velger du hvilken factoringtjeneste du skal bruke, samt Klient ID og fordringskonto.
Når du inngår avtale med ditt factoringselskap, mottar du en Klient ID. Denne skal settes inn under menypunktet: Innstillinger - Factoring - Generelt - Klient ID

OBS! Dersom Klient ID starter med null(er), skal Klient ID legges inn uten innledende nuller. Eksempelvis om din Klient ID er: 0000123, så skal 123 legges inn som Klient ID.

OBS: Fordringkonto må være en annen enn det som er standard kundereskontro, f.eks 1501 hvis kundereskontro er knyttet mot konto 1500.

Sending av factoringfil til ditt factoringselskap kan skje på 2 måter, enten på e-post eller FTP.

E-post
Dersom du ønsker å sende factoringfil på e-post, velger du dette under menyvalget: E-post

På bakgrunn av hvilken factoringtjeneste du har valgt, kan du få forslag om hvilken mailadresse filen skal sendes til på bakgrunn av standard adresse vi har fått oppgitt av factoringselskapet.

FTP
FTP-hotell er en tjeneste som er tilgjengelig for utveksling av factoringfiler til factoringselskapet. Tjenesten tilbyr kryptert kommunikasjon, slik at dette skal være en sikker måte å overføre informasjon til factoringselskapet.

Nyttige tips i forbindelse med faktureringen

Testfiler til factoringselskap
De fleste factoringselskapene krever at det sendes testfiler før factoringen blir satt i drift. Dette kan du gjøre fra meny: Innstillinger - Factoring - Lag testfiler

Bankkontonummer på faktura
Bankkontonr som angis på fakturaer vil bli satt til factoringselskapets bankkonto. Med andre ord er dette ikke noe som må legges inn på klienten i Go.

Fast fakturatekst på faktura
I forbindelse med factoringavtalen, er det vanlig å informere om at fordringen er overdratt til factoringselskapet på fakturaen. Dette kan legges inn på meny: Innstillinger - Salg - Profileringsmaler