Go Regnskap

E-post med PDF sendt til fakturamottaket feiler i mottaket grunnet tolkning som feiler.

Dette er kun opplevd hvis avsender benytter Outlook Office365. Det som kan skje er at vedlagt pdf ikke kan tolkes ved mottak. Pdf-ene er tilsynelatende helt i orden hos avsender, men ankommer Go's fakturamottak som korrupt med manglende data.

Årsaken kan skyldes aktiverte tillegg (add ins) på installert Outlook Office365 og/eller webmail hos avsender.

Tillegg (add ins) vi har opplevd problemer med er:

• Outlook Customer Manager
  • Adobe Send & Track for Microsoft Outlook - Acrobat
  • TeamViewer Meeting Add-In

Hvis disse deaktiveres kan problemet være løst. Både tillegg aktivert på installert Outlook og webmail må sjekkes.

Prosedyre for feilsøk

- Start Outlook i sikkermodus (hold nede ctrl-tasten idet Outlook startes). Bekreft å starte Outlook i sikkermodus (safemode).

- Forsøk å sende e-post med pdf til klientens fakturamottak i Go.

Leses vedlagt pdf inn i klientens bilagsmottak, er årsaken mest sannsynlig relatert til tilleggene.

Prosedyre for deaktivering av tillegg (add ins) på installert Outlook

- Start Outlook på vanlig måte

- Gå på fil - alternativer - tillegg. Se om en eller begge disse tilleggene ligger i listen.

- For å deaktivere tillegget, la behandle stå til "Com-tillegg" og trykk start.

- Fjern hake for aktuelt tillegg og trykk OK.

Prosedyre for deaktivering av tillegg (add ins) på webmail

- Start Outlook på vanlig måte

- Gå på fil - klikk på Behandle tillegg for å åpne webmail.

- Fjern hake for aktivert på aktuelt tillegg.

- Send mail med pdf på nytt og det skal nå forhåpentligvis fungere.

PS! Vi har fått tilbakemelding fra en av våre kunder som opplevde at sending av PDF vedlegg til POGO fungerte etter at de problematiske mottakerne ble fjernet fra Stream_Autocomplete_XXXXXXXXXXXXXXXXXX.dat. Dette kan eventuelt også prøves.

Hele forsendelsen med betalinger (remitteringsfil) har blitt avvist av Nets.

- Sjekk bekreftelse på avtale bed Nets.

• Har avtalen trådt i kraft
  • Er avtalen registrert med korrekt kundeenhetsid (00105625)?
  • Er tildelt avtaleid registrert korrekt på bankkonto i Go? Kunder som har videreført en remitteringsavtale viser seg å ofte få oppgitt feil avtaleid fra Nets.

Jeg får ingen OCR-filer fra Nets.

– Sjekk bekreftelse på avtale med Nets.

• Har avtalen trådt i kraft?
  • Er avtalen registrert med korrekt kundeenhetsid (00105625)?
  • Er tildelt avtaleid registrert korrekt på bankkonto i Go? Kunder som har videreført en OCR-avtale viser seg å ofte få oppgitt feil avtaleid fra Nets.

Tallene fra grafen i resultatregnskapet samsvarer ikke med tallene i rapporten.

- Sjekk om noen kontoer mangler tilknytning til rapportgruppe. Tallene fra grafen viser alle posterte kostnader, uavhengig om konto er tilknyttet rapportgruppe eller ikke.