Go Regnskap

E-post med PDF sendt til fakturamottaket feiler i mottaket grunnet tolkning som feiler.

Dette er kun opplevd hvis avsender benytter Outlook Office365. Det som kan skje er at vedlagt pdf ikke kan tolkes ved mottak. Pdf-ene er tilsynelatende helt i orden hos avsender, men ankommer Go's fakturamottak som korrupt med manglende data.

Årsaken kan skyldes aktiverte tillegg (add ins) på installert Outlook Office365 og/eller webmail hos avsender.

Tillegg (add ins) vi har opplevd problemer med er:

• Outlook Customer Manager
  • Adobe Send & Track for Microsoft Outlook - Acrobat

Hvis disse deaktiveres kan problemet være løst. Både tillegg aktivert på installert Outlook og webmail må sjekkes.

Prosedyre for feilsøk

- Start Outlook i sikkermodus (hold nede ctrl-tasten idet Outlook startes). Bekreft å starte Outlook i sikkermodus (safemode).

- Forsøk å sende e-post med pdf til klientens fakturamottak i Go.

Leses vedlagt pdf inn i klientens bilagsmottak, er årsaken mest sannsynlig relatert til tilleggene.

Prosedyre for deaktivering av tillegg (add ins) på installert Outlook

- Start Outlook på vanlig måte

- Gå på fil - alternativer - tillegg. Se om en eller begge disse tilleggene ligger i listen.

- For å deaktivere tillegget, la behandle stå til "Com-tillegg" og trykk start.

- Fjern hake for aktuelt tillegg og trykk OK.

Prosedyre for deaktivering av tillegg (add ins) på webmail

- Start Outlook på vanlig måte

- Gå på fil - klikk på Behandle tillegg for å åpne webmail.

- Fjern hake for aktivert på aktuelt tillegg.

- Send mail med pdf på nytt og det skal nå forhåpentligvis fungere.

Hele forsendelsen med betalinger (remitteringsfil) har blitt avvist av Nets.

- Sjekk bekreftelse på avtale bed Nets.

• Har avtalen trådt i kraft
  • Er avtalen registrert med korrekt kundeenhetsid (00105625)?
  • Er tildelt avtaleid registrert korrekt på bankkonto i Go? Kunder som har videreført en remitteringsavtale viser seg å ofte få oppgitt feil avtaleid fra Nets.

Jeg får ingen OCR-filer fra Nets.

– Sjekk bekreftelse på avtale med Nets.

• Har avtalen trådt i kraft?
  • Er avtalen registrert med korrekt kundeenhetsid (00105625)?
  • Er tildelt avtaleid registrert korrekt på bankkonto i Go? Kunder som har videreført en OCR-avtale viser seg å ofte få oppgitt feil avtaleid fra Nets.

Tallene fra grafen i resultatregnskapet samsvarer ikke med tallene i rapporten.

- Sjekk om noen kontoer mangler tilknytning til rapportgruppe. Tallene fra grafen viser alle posterte kostnader, uavhengig om konto er tilknyttet rapportgruppe eller ikke.