Utfør KID-bytte, avtalegiro

Skal KID-bytte utføres, må dette gjøres på følgende måte:

• Ny/annen bankkonto må opprettes med OCRgiro-avtale med avtalegiro. Påse at ny avtale får det nye ønskede KID-oppsettet
  • Opprett den nye/andre bankkontoen i Go
  • Eksisterende oppdrag overføres til ny avtale på ny bankkonto*
  • Når overføring av oppdrag til midlertidig bankkonto er gjort, må KID-oppsettet på eksisterende avtale og bankkonto oppdateres med det nye KID-oppsettet
  • Eksisterende oppdrag overføres så tilbake til opprinnelig bankkonto med oppdatert KID-oppsett i avtale*

*Selve meldingene om KID-bytte til Nets (overføring av oppdrag), gjøres av Poweroffice support. Denne tjenesten vil være fakturerbar. Poweroffice trenger da følgende informasjon for å kunne lage en meldinger om overføring til Nets:

Informasjon om avtalegiroavtale på opprinnelig kontonummer:

• Kontonummer
  • Modulus på KID
  • Total KID-lengde inklusiv kontrollsiffer
  • Posisjon på kundenummer i KID, fra-til

Informasjon om avtalegiroavtale på midlertidig kontonummer:

• Kontonummer
  • Modulus på KID
  • Total KID-lengde inklusiv kontrollsiffer
  • Posisjon på kundenummer i KID, fra-til

Les mer om KID-bytte for avtalegiro her.

Merk: Vær oppmerksom på at denne utførelsen er en prosess som kan ta flere dager. Dette grunnet behandlingstid hos Nets som må koordinere endringen ut til alle bankene.

Det er ikke bygget støtte for å utføre et kundenummerbytte i forbindelse med et KID-bytte.