Utfør kontobytte, avtalegiro

Skal kontobytte utføres, må dette gjøres på følgende måte:

• Ny bankkonto må opprettes med OCRgiro-avtale med avtalegiro. Påse at KID-oppsettet i ny avtale er den samme som i gammel avtale
  • Opprett den nye bankkontoen i Go med tildelt OCR-giro avtaleID fra Nets
  • Eksisterende oppdrag (FBO'er) kan nå overføres til ny avtale på ny bankkonto*

*Selve meldingen om kontobytte til Nets (overføring av oppdrag), gjøres av Poweroffice support. Denne tjenesten vil være fakturerbar. Poweroffice trenger da følgende informasjon for å kunne lage en melding om overføring til Nets:

• Kontonummer oppdragene skal overføres fra
  • Modulus på KID
  • Total KID-lengde inklusiv kontrollsiffer
  • Posisjon på kundenummer i KID, fra-til
  • Kontonummer oppdragene skal overføres til

Når kontobyttet er bekreftet utført hos Nets må fil med oppdaterte betalingsoppdrag (FBO'er) bestilles hos Nets for oppdatering av kundekortene.

Les mer om kontobytte for avtalegiro her.

Merk: Vær oppmerksom på at denne utførelsen er en prosess som kan ta flere dager. Dette grunnet behandlingstid hos Nets som må koordinere endringen ut til alle bankene.