Kan ikke sende MVA melding

I noen tilfeller kan det komme feilmeldinger ved innsending av mva-melding fra Go.

• Denne feilmeldingen betyr at det er gjort føringer på konto 2701-2739 (systemkontoer for mva) med mvakode 0. Dette kan ikke gjøres i Go når mva-melding skal rapporteres og posteres. Gå frem slik for å finne frem bilag(ene) som til sammen skal utgjøre beløpsdifferansen i feilmeldingen:
    • Åpne rapport Hovedbok og søk på konto 2701-2739
    • Sett på filter for mvakode 0
    • Klikk inn på bilagene og rediger disse med korrekte føringer
    • Send inn mva-oppgave på nytt

• Denne feilmeldingen betyr at det ikke er samsvar mellom angitt datasystemID og/eller passord i Go og Altinn. Dette må korrigeres i innstillingene.
    • Gå på Innstillinger -> Firmainnstillinger -> fanekort Altinn og legg inn korrekte datasystemID og passord.
    • Korrekt datasystemID og passord vil finnes i Altinnportalen. Les mer om dette her, avsnitt "Oppsett mot Altinn".
    • Send inn mva-oppgave på nytt

• Denne feilmeldingen betyr at klienten ikke er satt opp for å rapportere mva-melding på skjema RF-0002 i Altinn. Dette vil være klienter som skal rapportere mva-melding på et annet skjema eller inngår i en fellesregistrering der mva-melding ikke skal rapporteres på denne klientens organisasjonsnummer. For å få postert mva-meldingen i Go må følgende gjøres:
    • Åpne Innstillinger -> Finans -> fanekort Generelt
    • Sett hake for "Bokfør mva-oppgjøret dersom klienten ikke er registrert for RF-0002"
    • Mva-meldingen vil nå la seg postere, men må rapporteres manuelt i Altinn.

Les mer om innsending av mva-melding her.