Bilagsføring når klient ikke er mva-pliktig

Er en klient fritatt for mva, fjernes hake for at klienten er MVA registrert i finansinnstillingene.

Når denne haken er fjernet, vil alle konteringer gjort i bilagsføringen, bli angitt med mva-kode 0 (ingen mva).

Dette uavhengig hvilken mva-kode som er tilknyttet konto som benyttes.

Mva-kode vil likevel være overstyrbar og kan føres med annen mva-kode hvis ønskelig, eksempelvis for virksomheter som oppfyller vilkår for mva-kompensasjon.

Er konto låst til annen mva-kode enn 0, vil postering av bilaget feile. Konto vil da kun kunne posteres med tilknyttet mva-kode.