Avvikshåndtering

Betaling feilet i forfallsoversikten

• Hvis en betaling har status feilet i forfallsoversikten med melding «Payment (xxxxxxx) with date xx.xx.xxxx xx.xx.xx is set to overdue by system», er dette et melding produsert av Go og betyr at betalingen har gått 2 virkedager over forfallsdato uten at avregningsretur er postert.

Årsaken til kan være følgende:

1. Betaling er utført og avregningsretur mottatt, men feilet ved postering.
  2. Betaling er utført, men bank/Nets har ikke overført avregningsretur.
  3. Betaling er ikke utført.

Se flytskjema hvordan dette kan håndteres.

• For kunder som har direkteintegrasjon med bank, oppdaterer banken status på betalingene med en mottaksretur. Avviser banken betalingen, vil denne få status feilet med en melding angitt i mottaksreturen. Kontakt banken hvis meldingen er uklar og det er usikkerhet rundt hva som er feil med betalingen.

Avvis aldri en betaling i forfallsoversikten før det er bekreftet at bank/Nets ikke har utført/vil komme til å utføre betalingen fra konto.