PowerID To-trinns bekreftelse ved innlogging

PowerID er en tofaktorautentisering som kan brukes ved innlogging i GO for å bedre sikkerheten til dine data.

Hvordan koble til PowerID to-trinns bekreftelse

Logg inn i GO.

Trykk på «Profil» og velg «To-trinns bekreftelse».

Las ned appen "PowerID" på telefonen din fra Apple App Store eller Google Play, og følg instruksjonene på appen.

Scann QR-koden ved hjelp av appen "PowerID". Instruksjoner finner du i appen.

I appen blir du nå bedt om å oppgi passordet som du logger deg inn med i GO.

Du får en bekreftelse i appen hvis passordet er riktig og oppkoblingen er vellykket.

Lukk menyen på web. Du har nå etablert to-trinns bekreftelse på din enhet.

Du får sikkerhetsvarsel på e-post at to-trinnsbekreftelsen er slått på.

Hvordan bruke to-trinns bekreftelse ved innlogging i Go Web.

Logg inn på vanlig måte.

Det kommer nå en QR-kode på Web.

Samme QR-kode kommer på din mobil. Dersom push varsel ikke mottas på mobilen, kan man i mobil appen "sveipe nedover" for å oppfriske aktive tilkoblinger. Trykk «Godta» for å bekrefte at det er samme kode. Eller trykk «Avvis» hvis koden er feil, og prøv på nytt.

Når du har trykker «Godta» får du bekreftelse på mobil at oppkoblingen er vellykket.

Deretter forsvinner QR-koden både på mobil og på web. Du er nå innlogget i GO web.

Hvordan deaktivere PowerID når du har mistet eller byttet mobiltelefon.

Logg inn på Web.

Du får frem en QR-kode. Trykk «Lost or switched phone».

Legg inn passordet du bruker ved innlogging i GO og trykk "Be om instruksjoner".

Instruksjoner for deaktivering av to-trinns bekreftelse blir sendt til din e-post.

Trykk på linken i e-posten.

Du får bekreftelse at deaktiveringen er fullført.

I tillegg mottar du sikkerhetsvarsel på e-post.

Nå kan du koble PowerID til din nye mobiltelefon.

Slå av varsling/notifikasjoner

Hvis du ikke ønsker at varsling om ny PowerID skal komme automatisk opp på skjermen, kan du slå av varslingen.

Slå av varslingen via Innstillinger -> Varsler -> Slå av varsling for PowerID.

Eksempel Android.

Når du logger deg inn på web og mottar QR-kode, må du åpne appen PowerID for å se koden og trykke "Godta" slik at du blir innlogget programmet.