Aktivèr eFaktura

For å kunne ta i bruk eFaktura i PowerOffice Go, er det ikke nødvendig å fylle ut avtale med Nets for å bestille dette. Avtale om eFaktura onboardes til Nets direkte fra Go med de innstillinger som allerede ligger på klienten når det aktiveres for denne funksjonen. For å kunne aktivere tjenesten må abonnementet (regnskap eller regnskap micro) være aktivert på klienten.

Det anbefales at det opprettes OCR-avtale med Nets for å kunne benytte KID ved fakturering. KID oppsettet i Go må minimum bestå av kundenummer.

Åpne meny og velg «Innstillinger».

Gå på «Fakturainnstillinger» under kategorien salg.

I fanen «Faktura lev.måte», sett i hake for «Send eFaktura til privatpersoner» og fyll inn e-post til ønsket kontaktperson. Trykk «Ok».

Informasjon angitt på klienten overføres til Nets for opprettelse av avtale. Dette vil være klientens navn, adresse, kontaktperson e-post, organisasjonsnummer, driftskonto og KID-oppsett.

Selve tjenesten vil være umiddelbart tilgjengelig. Dette betyr:

• Så snart Nets får distribuert ut klientens bankkontonummer som eFaktura-mottaker i alle nettbanker (kan ta inntil èn virkedag) vil kunder (privatpersoner) som heretter legger inn faktura til betaling i sin nettbank, bli tilbudt eFaktura fra og med neste fakturering (eFaktura 1.0). Aksepterer kunden dette, vil Nets overføre en liste over disse eFakturamottakere en gang per døgn for automatisk oppdatering av faktura leveringsmåte på kundekortet. Dette krever at kunden faktureres med KID der kundenummer inngår i KID-nummeret.
  • Go vil søke i Nets' register over kunder (privatpersoner) som har akseptert eFaktura fra hvilken som helst leverandør og opplyse bruker i Go at kunde kan motta eFaktura ved fakturering (eFaktura 2.0). Bruker kan da velge å lagre denne faktura leveringsmåten på kundekortet.

For kunder som har akseptert eFaktura, der dette blir lagret som faktura leveringsmåte på kundekortet, vil det ikke være mulig å endre kundenummeret så lenge faktura leveringsmåte står til eFaktura. Hvis kunden er en eFaktura 1.0 kunde er kundens kundenummer identifikatoren mot Nets. Endres kundenummeret, vil identifikatoren bli ulik og eFaktura vil feile når den mottas av Nets.