Lønn etter dødsfall

For å utbetale inntekt som er opptjent før dødsfall, men utbetalt etter dødsdato, gjelder spesielle regler. Dette er nærmere beskrevet i veiledningen til A-meldingen.

Følgende oppsett gjelder for lønn, bonus, feriepenger og andre ytelser som avdøde hadde opptjent før dødsfallet, men som vedkommende ikke hadde faktisk eller rettslig krav på å få utbetalt før dødsfallet.

Det er ikke satt opp standard lønnarter i Go som håndterer dette. De nødvendige lønnartene må derfor opprettes på hver enkelt klient.

Ordinær lønn:

Ordinær lønn utbetales og innrapporteres på en lønn med lønnstype: Ordinær lønn. Eksempel på lønnsart:

Feriepenger:

For å utbetale opptjente feriepenger må det lønnskjøres med lønnsart som henter feriepenger til gode fra feriepengelisten.

Eksempel på oppbygging av lønnsart: Kopier lønnsart 297 "feriepenger trekkfri". Endre beskrivelse og behandlingsmåte, samt fjern kryss for fagforening og arbeidsgiveravgift.

Denne lønnarten vil gi mulighet for å velge hvilket år feriepengene hentes fra. Dermed får du også utbetalt feriepenger opptjent inneværende år.

Det skal ikke betales arbeidsgiveravgift på utbetalinger av feriepenger etter dødsfall. Denne lønnarten vil ikke redusere den tidligere påløpte og bokførte avsetningen av arbeidsgiveravgiften på feriepenger (konto 2785). Avsetningen må tilbakeføres med manuelt bilag.