SAF-T Regnskap

Eksport av SAF-T Financial (SAF-T Regnskap) er i Go basert på SAF-T's tosifrede standardkontoserie. Denne serien benyttes som kontogruppe i Go. Kontoene i kontoplanen blir eksportert ut med knytningen kontoen har til kontogruppen i Go, altså eksempelvis konto 4000 i kontoplanen får SAF-T konto 40 "Forbruk av råvarer og innkjøpte halvfabrikata" i SAF-T eksportfil. Dette er ikke mulig å overstyre per i dag.

Det vil bli bygget mulighet for å overstyre dette per konto i kontoplanen slik at hvilken som helst konto kan kobles til en annen SAF-T standardkonto enn det som er standard. Vil være implementert før 10.april 2020.

SAF-T formatet har også påkrevde felter som ikke er påkrevd i Go. Det er derfor å anbefale at dette fylles ut i Go for ikke å få feilmelding ved opplasting i Altinn. Dette er:

• Kontaktperson i klientens firmainnstillinger
  • Postnummer og poststed på alle klientens kunder og leverandører

Les mer om eksport av SAF-T i Go.