Lønn

Kommunesammenslåingen fra 1.1.2020

Spørsmål: Kommunesammenslåingen fra 1.1.2020, hva må jeg gjøre?

119 kommuner blir til 47 nye, og fra 1. januar 2020 har vi 356 kommuner i Norge. Av de 47 nye kommunene, vil det være flere av disse som får flere arbeidsgiveravgiftssoner i en og samme kommune. Det blir endringer av kommunenummer på mange kommuner, og flere av kommunene får nye kontonumre for betaling av arbeidsgiveravgift og skattetrekk.

Kommunenummer under innstillingene i GO vil ikke oppdatere seg automatisk.

Det vil i GO fremdeles være mulig å rapportere på gamle kommunenummer som står registrert under «lønnsinnstillinger/virksomhet» da denne informasjonen, kommunenummer, ikke sendes inn via a-meldingen. Kommuner som har fått nytt kommunenummer vil være søkbart slik som visningen under:

For kommuner som fra 1.1.2020 vil ha 2 eller flere aga soner må det velges riktig aga sone når virksomhet legges til på klienten:

Bedrifter skal fortsatt ha samme sone for arbeidsgiveravgift som benyttet tidligere år.