Lønn

Rapportert feil fødselsdato for internasjonal ID

Spørsmål: Har rapportert til a-meldingen en ansatt med internasjonal ID. Nå har den ansatte fått D-nummer, og jeg ser at fødselsdato som har vært rapportert inn med tidligere lønnskjøringer knyttet til internasjonal ID har vært feil.

Bruker du ulik internasjonal ID, navn, fødselsdato eller ansattnummer, tolker skatteetaten dette som ulike personer. Skatteetaten klarer da ikke å koble opplysningene til et fremtidig D-nummer.

1. Korrigering i lønnskjøring med lønnskjøringstypen "Korreksjoner".
Sett på sluttdato på arbeidsforholdet slik at sluttdato blir rapportert inn (før korrigering av fødselsdato).

Opprett lønnskjøringstypen "korreksjoner" og legg inn lønnen som er kjørt på den ansatte med motsatt fortegn. Lønnen skal korrigeres på den måneden den er kjørt feil. Når alt er korrigert, hent ut A07 for å sjekke at feilrapporteringen er nullet ut.

Når feilrapporteringen er korrigert:

Legg inn D-nummer og riktig fødselsdato. Fjern haken for "Rapporter internasjonal ID".

Fjern sluttdato på arbeidsforholdet.

Registrer lønnen på nytt for den ansatte og send inn.

Hent ut ny A07 når dette er gjort og sjekk at innrapporteringen stemmer på arbeidsforhold og innrapporterte lønnsdetaljer for den ansatte.

2. Korrigeres til riktig fødselsdato i erstatningsmelding.

Må korrigeres av PowerOffice. Erstatningsfil leses inn av deg direkte i Altinn. Dette er en fakturerbare tjeneste.