Direkteintegrasjon Sparebanken Sør Nettbedrift

Status regnskapsgodkjente betalinger: FULLFØRT

Med denne integrasjonen er det mulig å remittere, samt automatisk motta bankavstemmingsfiler. OCR hentes direkte hos Nets under forutsetning at PowerOffice er satt opp som datamottaker med kundeenhetsid 00105625 for hver enkelt konto.

Bedriften må ha avtale om Nettbedrift i Sparebanken Sør for å kunne benytte integrasjonen. Nettbedrift kan bestilles her.

Integrasjon med Sparebanken Sør bestilles ved å fylle ut og sende inn skjemaet "Nettbedrift - Fullmakt Filoverføring". Ferdig utfylt og underskrevet skjema, sendes til kundesenterbedrift@sor.no. Spørsmål om tjenestene rettes til Sparebanken Sør kundesenter på nevnte e-post eller telefon 38 10 92 00, valg 3.

Skjemaet kan benyttes for å bestille både remittering og mottak av bankavstemmingsfiler, kryss av for ønskede tjenester.

Fra 28.04.21 vil det være mulig å autorisere betalinger i Go som regnskapsgodkjente betalinger (RgB) via bankintegrasjon med Sparebanken Sør. Dette er ikke noe som bestilles i banken, men settes opp i Go etter eget ønske. Les mer om regnskapsgodkjente betalinger lenger ned i denne artikkelen.

Hvis det fins betalingsavtale med Nets eller andre, anbefales det at alle returfiler er lest inn på det tidspunktet det legges inn avtale med Sparebanken Sør. Returfiler fra andre vil ikke komme med i returen fra Sparebanken Sør.

Merk: ALLE som har integrasjonsavtale med Nets (Nets direkte remittering) på en Sparebanken Sør-bankkonto, bør skaffe seg en integrasjonsavtale direkte med banken for å fortsatt kunne autorisere betalinger fra Go etter 01.06.21. Go vil ikke lengre ha støtte for direkte remittering via Nets mot kontoer i Sparebanken Sør etter dette tidspunktet.

Når avtalen er ferdigbehandlet hos Sparebanken Sør, kan denne legges inn i Go.

Innstillinger Go for remittering

Meny > Innstillinger > Bankkontoer

Velg Sparebanken Sør som utbetalingstjeneste i fanen Tjenester og legg inn bedriftens organisasjonsnummer som AvtaleID.

Sett hake for om betalingene skal ettergodkjennes i nettbank eller ikke. Velges ikke ettergodkjenning i nettbank, blir betalingene sendt som regnskapsgodkjente betalinger. Ved aktiv hake i boksen må alle betalinger ettergodkjennes i nettbanken.

• Merk: Er avtale i banken satt opp med dobbel godkjenning, kan ikke dette kombineres med regnskapsgodkjente betalinger i Go. Bankkonto i Go må da settes opp med ettergodkjenning i nettbank, hvor begge godkjenningene gjennomføres i nettbanken.

Fyll inn konto for bankgebyr. Trykk "Ok".

Remittering kan nå foretas på klienten og bankavstemmingsfiler kan mottas automatisk.

Er bankkonto satt opp med regnskapsgodkjente betalinger, vil bruker bli avkrevd BankID ved autorisering.

Skal betalingene ettergodkjennes i nettbank, vil en påminnelse komme fram etter autorisering.

Regnskapsgodkjente betalinger

Bakgrunn:

• Fra og med 15.03.2021 innfører Sparebanken Sør krav til ettergodkjenning i nettbank på alle integrasjonsavtaler. Dette for å ivareta hvitvaskingsloven § 12 og §13 som krever at bankene skal vite hvem (person) som utfører betalinger på vegne av en juridisk enhet.
  • For å imøtekomme lovkravet, uten krav til ettergodkjenning i nettbank, har Sparebanken Sør bygd løsning for å kunne ta imot betalingsfiler hvor personnummeret til den som autoriserer betalingen hos ERP, ligger vedlagt. En slik betaling kalles Regnskapsgodkjente betalinger (RgB) og krever ikke ettergodkjenning i nettbank.

For å kunne identifisere brukeren hos ERP, må vedkommende verifisere seg med norsk BankID ved autorisering av betalinger. Brukeren som autoriserer må ha korrekt fullmakt på bankkontoen gjennom nettbank bedrift, for at betalingen ikke skal bli avvist av banken.

Løsningen ble produksjonssatt i PowerOffice Go den xx.04.2021

Hvordan fungerer dette i praksis:

• Bankkontoer med direkte bankintegrasjon
    • Ettergodkjenning i nettbank styres utelukkende av bruker hos ERP. I bankkontoens innstillinger skal du nå finne en boks for «ettergodkjenning i nettbank». Denne boksen er satt aktiv som default. For å kunne sende regnskapsgodkjente betalinger, må denne haken fjernes.
  • Bankkontoer med integrasjon mot Nets remittering
    • Fra og med 01.06.2021 krever banken at også brukere som sender betalinger via Nets direkte remittering, legitimerer seg med BankID. Dette har vi ikke støtte for i Go. Det betyr at betalingstjenesten via Nets direkte remittering ikke fungerer på Sparebanken Sør sine bankkontoer.

Fullmakter og integrasjonsavtaler

Den som autoriserer regnskapsgodkjente betalinger fra Go, må ha fullmakt til å gjennomføre betalinger på aktuell bankkonto i banken, for at betalingen ikke skal bli avvist. For banken har det ingen betydning om integrasjonen er satt opp på avtalenummeret til sluttkunden eller til regnskapskontoret. Fullmaktene gjelder på kontonivå, ikke på avtalenivå. Ta kontakt med banken dersom du er usikker på om fullmakter er delegert riktig.

Autorisering av regnskapsgodkjente betalinger via mobil app

• De som autoriserer regnskapsgodkjente betalinger via mobil app, vil også bli avkrevd BankID ved autorisering.