Bilagsmottak

Siden Go er fullstendig papirløst må alle inngående bilag sendes inn på klienten elektronisk. Disse vil komme fram under bilagsføring som viser alle mottatte ubehandlede bilag. Innsendingen kan gjøres på flere forskjellige måter.

• EHF (Elektronisk HandelsFormat)

Ved mottak i EHF, leses fakturainformasjonen inn fra fil og mulighet for feil i fakturainformasjon er minimal. Dette er den mest anbefalte måten å motta faktura og kreditnotaer fra leverandører på.

For å kunne være mottaker av EHF må virksomheten være registrert i ELMA-registeret. Se punktet E-faktura under firmainnstillinger hvordan klienten meldes inn.

• Pdf via e-post

Ved mottak av pdf via e-post, sendes bilagene som vedlegg til e-postadressen angitt som klientens bilagsmottak. Se punktet E-faktura under firmainnstillinger hvordan e-postadresse opprettes.

Det er også mulig å scanne bilag til bilagsmottakets e-postadresse.

Pdf'er som leses inn i Go kjøres gjennom en fakturatolk som leser innholdet i pdf'en for å finne relevant fakturainformasjon.

Det gjøres oppmerksom på at tolken leser scannede pdf-bilag dårligere enn originale pdf'er som kommer direkte fra leverandør, da disse ikke lenger er digital.

• Manuell opplasting av pdf

Inne i bilagsføringen er det mulig å manuelt laste opp bilag bruker har lagret på maskin/server.

Trykk «Legg til» for å åpne utforsker på lokal maskin eller server og marker vedlegget som ønskes lastet opp. Trykk «Åpne» for å laste opp.

«Legg til» knappen har også drag and drop funksjon slik at lagrede pdf'er kan dras over og slippes på knappen for opplasting.