Lag repeterende faktura

Ved behov for å sende samme faktura over flere perioder kan repeterende faktura velges. Typiske eksempler kan være abonnementer/lisenser/husleie med faste intervaller.

Fakturainnstillinger må settes opp i forkant av faktureringen. Hvis fakturaperiode ønskes som beskrivelse på faktura, settes dette opp her.

Repeterende fakturaer sendes daglig kl 05:00.Repeterende fakturaer opprettet etter kl 05:00 vil bli sendt umiddelbart hvis fakturadato er i dag.

Velg Salg - Fakturaer- Repeterende.

Trykk på "Ny repeterende faktura".

Fyll inn «første fakturadato».

Legg inn hvor ofte faktura skal repeteres dvs. antall ganger den aktuelle fakturaen skal sendes i angitt intervall. F.eks. 1 gang pr mnd. eller 2 ganger pr år.

Velg så hvor mange ganger faktura skal repeteres, eventuelt sett inn sluttdato. Eksempel på dette kan være kontrakt for 1 år med månedlig fakturering. Sett da inn at faktura skal repeteres 11 ganger eventuelt sett sluttdato et år frem i tid.

Definer om repeterende faktura skal lagres som bekreftet (faktura må sendes manuelt til kunde fra fane Bekreftet) eller sendes automatisk (faktura sendes til kunde på fakturadato og legger seg i fane Ubetalt). Hvis en faktura skal sendes automatisk, må kunden's fakturaleveringsmåte være E-post eller EHF. Dette velges i kundekortet.

Hvordan resten av faktura settes opp, se kapittelet om Lag faktura/Lag kreditnota. Når fakturaen er blitt som ønsket, trykk "Aktiver" nederst i skjermbildet.