Lag repeterende faktura

Ved behov for å sende samme faktura over flere perioder kan repeterende faktura velges. Typiske eksempler kan være abonnementer/lisenser/husleie med faste intervaller.

Fakturainnstillinger må settes opp i forkant av faktureringen. Hvis fakturaperiode ønskes som beskrivelse på faktura, settes dette opp her.

Repeterende fakturaer sendes daglig kl 05:00.Repeterende fakturaer opprettet etter kl 05:00 vil bli sendt umiddelbart hvis fakturadato er i dag.

Velg Salg - Fakturaer- Repeterende.

Trykk på "Ny repeterende faktura".

Fyll inn «første fakturadato».

Dager på forhånd angis om fakturaen skal sendes ut før fakturadatoen.

Legg inn hvor ofte faktura skal repeteres dvs. hvor ofte denne skal repeteres over hvert tidsintervall. F.eks 1 og måned angis, vil fakturaen bli repetert en gang hver måned. Hvis 6 og måned angis, vil fakturaen bli repetert hver 6 måned, altså to ganger per år.

Velg så hvor mange ganger faktura skal repeteres, eventuelt sett inn sluttdato. Eksempel på dette kan være kontrakt for 1 år med månedlig fakturering. Sett da inn at faktura skal repeteres 11 ganger eventuelt sett sluttdato et år frem i tid.

Definer om repeterende faktura skal lagres som bekreftet (faktura må sendes manuelt til kunde fra fane Bekreftet) eller sendes automatisk (faktura sendes til kunde på fakturadato og legger seg i fane Ubetalt). Hvis en faktura skal sendes automatisk, må kunden's fakturaleveringsmåte være E-post eller EHF. Dette velges i kundekortet.

Hvordan resten av faktura settes opp, se kapittelet om Lag faktura/Lag kreditnota. Når fakturaen er blitt som ønsket, trykk "Aktiver" nederst i skjermbildet.