Definer fakturainnstillinger

Hvis det skal faktureres fra klienten kan det være hensiktsmessig å definere innstillingene for fakturering.

Åpne meny og velg «Innstillinger».

Gå på «Fakturainnstillinger» under kategorien salg.

• Generelt

Legg inn selger som skal komme som standard ved fakturering på kundekortet. Dette kan overstyres ved opprettelse av ny kunde, og i fakturabildet.

Hvis nummerserie(r) på tilbud, ordre, faktura og kreditnota skal videreføres fra gammelt system, legges neste nummer inn her.

• Faktura lev.måte

I Go er det tre standardmåter å levere faktura til kunde på; e-post, EHF og utskrift (papir). Valget som settes her vil ved opprettelse av ny kunde, komme som standard på kundekortet. Dette kan overstyres. Kan kunden motta EHF-faktura, vil dette bli automatisk foreslått ved opprettelse av faktura.

Ønskes kopi av alle utgående fakturaer til en gitt e-post adresse, legges denne inn i «Faktura kopi til E-post».

Settes hake i for «Send eFaktura til privatpersoner», aktiveres faktura leveringsmåte eFaktura på klienten. Alle kunder (privatpersoner) som har angitt at de ønsker eFaktura i sin nettbank vil da kunne motta faktura som eFaktura (funksjonaliteten er skrivende stund under pilot-testing). Merk:Funksjonaliteten gir en merkostnad per sendte eFaktura.

Settes hake i for «Send Avtalegiro til privatpersoner», aktiveres faktura leveringsmåte AvtaleGiro på klienten. Alle kunder (privatpersoner) som har angitt at de ønsker AvtaleGiro i sin nettbank vil da kunne motta faktura som AvtaleGiro. Les mer om AvtaleGiro her.

• Faktura avrunding

Angi hvilken type beløpsavrunding som ønskes på utgående fakturaer (ingen, nærmeste 50 øre eller nærmeste krone).

• Fakturagebyr

Sett fakturagebyr på utgående fakturaer for de ulike leveringsalternativene hvis dette skal benyttes. Fakturagebyret bokføres mot samme konto(er) som produktet/produktene føres mot.

• KID

Skal KID benyttes på utgående faktura, må OCR-avtale med Nets være opprettet. Dette kan gjøres med Nets direkte eller gjennom din banks egne skjema eller nettbank. Avtaleid fra OCR-avtale med Nets være lagt inn på bankkonto. Angi om KID skal bygges opp med kundenummer {CustomerNo} og/eller fakturanummer {InvoiceNo}, angi modulus 10 eller 11, og antall siffer som skal hentes fra kundenummer og/eller fakturanummer til KID-nummeret. Kontrollsifferet er IKKE inkludert i antallet.

Standardoppsettet i Go er modulus 10 med 11 siffer i KID-lengde inkl kontrollsiffer (kundenummer + fakturanummer + kontrollsiffer).

Les mer om KID-oppsett ved bruk av avtalegiro.

• Repeterende

Repeterende fakturaer sendes daglig kl 02.00. Repeterende fakturaer som er satt opp med automatisk utsending vil bli generert og sendt til kunde på dette tidspunktet. Andre repeterende fakturaer vil bli opprettet som bekreftet og må genereres og sendes manuelt. Hvis fakturaperiode ikke ønskes på faktura, må haken for dette fjernes. Fakturaperiode vil vise periode fremover i tid, det vil si fra fakturadato og frem til neste fakturering.

• Salgskonto

Hvis ønskelig, sett opp standard salgskonto og alternativ salgskonto. Disse vil bli foreslått som salgskontoer ved opprettelse av nytt produkt/produktgruppe. Systemet benytter alternativ salgskonto hvis klienten ikke er mva-pliktig eller kunde er fritatt for mva.

Trykk «Ok» for å lagre innstillingene.