Første gangs import

Ved første gangs import må inngående saldo i bankavstemmingsfil være lik inngående saldo på hovedbokskonto bankkonto er koblet til på gitt dato. Banken bør derfor være avstemt før importfilene importeres.

Det er ikke mulig å legge inn åpne poster ved første gangs innlesning. Fins likevel åpne poster, må disse interimskontoføres.

Eksempel

Første gangs import av bankavstemmingsfil for bankkonto koblet til hovedbokskonto 1925 feiler med følgende melding.

Meldingen sier at inngående saldo per 23.07.2018 på bankkontoen er 4 347 312,41. I regnskapet er hovedbokskonto 1925 (som er koblet til denne bankkontoen) bokført med en inngående saldo per 23.07.2018 pålydende 4 349 891,41. Det er altså bokført kr 2 579,- for mye på konto 1925.

Etter en manuell bankavstemming per 22.07.2018 viser det seg at der fins 2 åpne poster (innskudd) som ble bokført i regnskapet 22.07.2018, men kom ikke inn i bank før 23.07.2018, totalt kr 2 579,-. For å få korrekt inngående saldo på konto 1925, interimskontoføres de åpne postene. slik at denne stemmer med bank per 23.07.2018.

Saldo 1925 er nå korrekt.

Filen kan importeres på nytt ved å trykke «Prøv igjen».

Etter import kan avstemming utføres.