Utføre avstemming av kontoutskrift

Bankavstemingsfil fra alle banker kan importeres inn i Go, og avstemmes mot hovedbokskontoen bank. Dersom det er etablert automatisk bankavstemming gjennom direkteintegrasjon med banken, vil det ikke være nødvendig å laste opp filen manuelt.

• AVSTEMMINGSBILDET

Avstemming av kontoen gjøres under Meny: Rapporter - Avstemming - Bankavstemming

Sett dato som skal avstemmes pr. og velg bankkonto.
Saldo i bank: Viser reell saldo i banken
Saldo i Go: Viser bokført saldo i regnskapet
Status: Viser hvor mange transaksjoner som ikke er avstemt.
Trykk på "X transaksjoner å avstemme" for å komme videre til avstemmingsbildet:

I dette bildet kan det gjøres oppslag på ulike bankkonto og på ulike datointervall. Oppslaget kan sorteres etter dato eller beløp.

Kolonnen til venstre viser poster fra banken som ikke er matchet. Kolonnen til høyre inneholder poster fra hovedbokskontoen som ikke er matchet.

•  MATCH ÅPNE POSTER

Nå er det klart for å matche åpne poster. Dette kan gjøres automatisk eller manuelt.

• Knappen "Kjør automatisk bankavstemming" øverst til høyre utfører en matching av åpne poster med likt beløp på lik dato.
  • Manuell matching gjøres ved å klikke på rutene du skal matche, en på venstre og en på høyre side. Det er også mulig å markere flere ruter på hver side samtidig. Når markert beløp på begge sider er likt, dukker den grønne boksen "Match" opp. Trykk på denne, og postene vil forsvinne fra avstemmingslista.

Om det fins beløp i den ene kolonnen som mangler transaksjon i den andre kolonnen, kan transaksjonen opprettes og bokføres fra dette bildet. Trykk "Legg til transaksjon". Bilagslinjen lik linjen i vanlig bilagsføring dukker opp, og bilaget kan fylles ut på ordinær måte.

• NÅR VAR SISTE IMPORTERTE BANKAVSTEMNING?

Dersom du er usikker på når bankavstemming sist ble utført kan dette leses ut av bankavstemningsbildet, meny: Rapporter - Avstemming - Bankavstemming

Trykk på beløpet under "Saldo i bank". Du vil da komme til bildet som viser listen over importerte transaksjoner. Nederste linje viser sist importerte transaksjon.