Aktivere inkasso

For å kunne aktivere inkassoløsningen i Go, må inkassobyrået klienten har avtale med, være integrert med Poweroffice Go. Vi anbefaler at man avklarer med inkassobyrå hvilke purreinnstillinger man ønsker å benytte i Go, og at purreinnstillingene settes opp riktig før aktivering av inkassointegrasjonen.

Aktivering av integrasjon

Åpne meny og velg «Innstillinger».

Gå på «Utvidelser» under kategorien system.

Trykk «Legg til utvidelse». Velg ønsket inkassointegrasjon fra nedtrekksmeny. Det genereres så en klientnøkkel som skal legges inn inkassosystemet (se inkassobyråets brukerveiledning hvor denne skal legges inn). Trykk «Ok» for å aktivere funksjonaliteten. Når klientnøkkel legges inn i inkassosystemet, opprettes kommunikasjonen mellom systemene.

Når utvidelsen er opprettet, vil alle forfalte fakturaer automatisk dukke opp i utkast for inkasso etter følgende regler.

• Ingenting aktivert i purreinnstillingene; faktura overføres til utkast inkasso på første dag etter forfall.
  • Påminnelse aktivert i purreinnstillingene; faktura overføres til utkast inkasso 14 dager etter forfall.
  • Purring/inkassovarsel aktivert i purreinnstillingene; faktura overføres til utkast inkasso på første dag etter purringens/inkassovarslets forfall.

Det er likevel mulig å manuelt overstyre en forfalt faktura fra purreliste til utkast inkasso, hvis noen av innstillingene for purringer er aktivert.

Klikk på link under neste handling i purrelisten og velg inkasso fra nedtrekksmeny. Trykk «Ok». Faktura flyttes fra purreliste til utkast inkasso.

Unnlate spesifikke kunder fra inkassoløpet

På kundekortet og fanen Purringer, kan man fjerne haken for "Overfør til inkassobyrå". Faktura sendt til denne kunden vil da ikke bli medtatt i inkassoløpet (faktura får ikke neste steg inkasso i Go).