Aktiver BankID for autorisering av betalinger

I Go er det mulig å aktivere krav til BankID ved autorisering av betalinger. Dette betyr at alle som skal autorisere betalinger på klienten, må identifisere seg med BankID for å kunne utføre betalinger (erstatter bruk av passord). For å kunne benytte BankID, må brukeren verifisere seg. Dette gjøres i brukerprofilen.

Det er kun verifiserte brukere, med tilgang til firmainnstillinger i rollestyringen, som kan aktivere funskjonaliteten.

Merk: Å aktivere BankID i Go, vil per i dag IKKE være en funksjon for å slippe ettergodkjenning i nettbank hos de bankene som nå krever dette. Dette er en ekstra sikkerhetsfunksjon i Go og har har altså ingen innvirkning mot bank foreløpig. Det påløper ingen ekstra kostnader ved bruk av BankID.

Aktivering av "BankID for autorisering av betalinger" gjør at det per i dag ikke vil være mulig å autorisere betalinger via mobil appen for denne klienten.

Meny > Innstillinger > Firmainnstillinger

I fanekortet «Bank», sett hake for «Bruk BankID for å autorisere betalinger» og trykk «OK».

Ved autorisering av betalinger vil den verifiserte brukeren bli bedt om å identifisere seg med BankID for å kunne utføre autoriseringen.