Aktiver BankID for autorisering av betalinger

I Go er det mulig å aktivere krav til BankID ved autorisering av betalinger. Dette betyr at alle som skal autorisere betalinger på klienten, må identifisere seg med BankID for å kunne utføre betalinger (erstatter bruk av passord). For å kunne benytte BankID, må brukeren verifisere seg. Dette gjøres i brukerprofilen.

Det er kun verifiserte brukere, med tilgang til firmainnstillinger i rollestyringen, som kan aktivere funskjonaliteten.

Merk: Å aktivere BankID i Go, vil IKKE være en funksjon for å slippe ettergodkjenning i nettbank hos de bankene som i dag krever dette. Dette er en ekstra sikkerhetsfunksjon i Go og har har altså ingen innvirkning mot bank. Brukere som autoriserer regnskapsgodkjente betalinger, vil bli avkrevd BankID, selv om det her ikke er aktivert for bruk av BankID. Det påløper ingen ekstra kostnader ved bruk av BankID.

Meny > Innstillinger > Firmainnstillinger

I fanekortet «Bank», sett hake for «Bruk BankID for å autorisere alle betalinger» og trykk «OK».

Ved autorisering av betalinger, vil den verifiserte brukeren bli bedt om å identifisere seg med BankID for å kunne utføre autoriseringen, på samme måte som autorisering av regnskapsgodkjente betalinger.